Startside‎ > ‎SIL forside‎ > ‎

Møtte Bodø-Glimt i helga

lagt inn 18. feb. 2020, 10:16 av Stokmarknes Fotball   [ oppdatert 22. feb. 2020, 06:17 ]


Vi fikk kjørt oss og lærte masse, sier sportslig leder hos Stokmarknes IL fotball, Nils-Olaf Larsen etter at a-laget besøkte Bodø-Glimt i helga.Vi i Stokmarknes Fotball har en samarbeidsavtale med Bodø-Glimt om utvikling av trenere og spillere. Det siste året har vi i Stokmarknes Fotball hatt besøk av flere akademitrenere fra Glimt, og denne helga tok vi turen til Bodø for å få nye impulser.

Jeg tror guttene hadde ei super helg. Det var i hvert fall det de sa etterpå. Samtidig var det mye å lære, sier Nils-Olaf Larsen

A-laget/G19 startet Bodø-helga med en kamp mot Bodø-Glimt G17. Det ble en frisk opplevelse som endte med 0-5-tap mot vertskapet.

Men ingen hang et øyeblikk med hodet på grunn av den opplevelsen.

Vi fikk kjørt oss. Det er jo ett av de beste lagene i Norge i den aldersgruppa, og aldersmessig lå de ikke langt under oss. Så det skal være en forskjell, og det er mye læring i det, sier Nils-Olaf Larsen

Han slår fast at Bodø-Glimt-guttene hadde mye større tempo enn enn Stokmarknes og et system som er prentet inn i akademiet.

Alle spillere veit nøyaktig hva de skal gjøre i bestemte situasjoner. Og det var ikke overraskende at de kjørte ett ekstremt gjenvinningspress fra dem oppe på banen, noe de har med seg fra a-laget. Vi prøver å utvikle oss til å være ballspillende og bruke flere ledd. Vi veit jo i det daglige i Vesterålen, at vi får mye mer tid enn vi fikk mot dem, understreker han.

Samtidig var Stokmarknes IL uten tre spillere som normalt er i startelleveren – Tommy Josefsen, Aslak Mikalsen og Marius Olsen.

Treningshelg: Trenere fra Stokmarknes IL på samling hos Bodø-Glimt: Amund Greger, Bodø-Glimts Tom Dent, Tommy Løveng og Nils-Olaf Larsen.

Treningsøkt

Søndag fikk guttene ei treningsøkt med Bodø-Glimts Stig Johansen og Tom Dent.

De spurte guttene våre hva de selv mente om kampen. De var klare på at de ville tatt litt mer med ro og hatt lavere skuldre, dersom de skulle spilt kampen på nytt. Men fortsatt ville de gjort mye av det samme, legger han til.

I den praktiske treningsøkta fikk de blant annet øvelser for å orientere seg på banen med og uten ball, for å ha kontroll både på hvor de selv og lagkameratene befinner seg.

Og så øvde vi på omstilling fra angrep til forsvar og forsvar til angrep. Vi trenere holdt oss i bakgrunnen og observerte. Men vi fikk også innføring i metodikken de bruker hos Glimt. Men det viktige er jo at spillerne skal utvikle seg, forklarer Nils-Olaf Larsen.Har trent godt

Målet er at samarbeidet med Bodø-Glimt skal gi gevinst over tid. Den sportslige lederen betegner det som en viktig brikke i utviklingen av klubben.

Det er masse positivt i laget vårt. Vi har god framgang og ser at vi har trent godt i vinter. Stig Johansen sa han trodde vi ville gå tomme etter ti minutter av treningskampen, men han så at vi holdt fysisk. Vi har lagt mye vekt på å få dem fysisk opp, understreker han.

Larsen forteller at Stokmarknes kjørte den siste halvtimen av kampen med tre 15-åringer og en 16-åring i forsvar – og at de klarte seg veldig bra.

Det er godt å se. De yngste guttene har tatt et godt steg i vinter. Vi har en utrolig treningsivrig gjeng, og det blir artig å se videre, mener han.

Femte divisjon

Det er stor forskjell på Glimt-laget de møtte i helga og femtedivisjonslagene i serien.

Femte divisjon er mer fysisk, og vi må være bedre enn de andre teknisk, være bedre trent og bedre som lag, samtidig som vi er villig til å gå i de fysiske duellene. Men dette er enda et steg mot Stokmarknes IL 2021, oppsummerer Nils-Olaf Larsen.

Fredag spiller Stokmarknes treningskamp mot Andenes. Tidligere i år har de slått Luna 4-1 og også notert seg for en sterk seier mot juniorlaget til Svolvær IL.

Men vi må alltid realitetssjekke oss selv. Hver kamp vi har, uansett resultat, må vi se på hvem vi har møtt, og hva vi har lært, poengterer Larsen.Her ligger link Til Treningskampen mot Glimt G17:

Bodø/Glimt G17-Stokmarknes G19 1.omg 15.02.2020

Bodø/Glimt G17-Stokmarknes G19 2.omg 15.02.2020


Comments