Startside‎ > ‎SIL forside‎ > ‎

Stokmarknes IL fotball har flere på trenerutdanning

lagt inn 24. aug. 2020, 09:00 av Stokmarknes Fotball

Som kvalitetsklubb ønsker fotballgruppa å fortsette det gode arbeidet med å utdanne trenerteamet vårt.  Vi har flere trenere i gang med videreutdanning for å sikre at vi har kompetansen på plass. Akkurat nå holder Rolf Håvardsen-Bergvik, Nils Olaf Larsen og Amund Greger å ta hver sine kurs. 

Rolf Håvardsen-Bergvik er i gang med trenerveilederutdanningen. Dette kurset foregår over 3 samlinger. Mange tema skal på banen og hovedoppgaven til trenerveilederen er å ha ansvaret for oppfølging av trenerne. Trenerveilederen er viktig for å skape trygghet, trivsel og utvikling hos trenerne. Han er en samtalepartner, støttespiller og rådgiver for trenerne på feltet.

Sentrale oppgaver for en trenerveileder vil være: 

Oppfølging av klubbens trenere på feltet. 

Arbeide aktivt for å fremme klubbens sportsplan 

Bistå sportslig ledelse med gjennomføring av trenerforum 

Motivere klubbens trenere til å gjennomføre trenerutdanning 

Være en samtalepartner for sportslig ledelse knyttet til rekruttering av trenere 


Nils Olaf Larsen har akkurat tatt forkurset til UEFA B og er tatt ut sammen med 12 deltakere fra Hålogaland fotballkrets. UEFA B-lisensutdanningen er trinn 2 av 4 i NFFs trenerutdanningsstige. Primærmålgruppa er trenere i ungdomsfotballen. Hovedtemaer

Hovedtema under denne utdannelsen er:

Praksisøkter, herunder planlegging, gjennomføring og evaluering av treningsøkter

Ledelse

Læring og formidling

Spillerutvikling, blant annet «NFFs Landslagsskole» 13-16 år

Fysisk trening                 

Kampanalyse

 Til slutt er det avsluttende eksamen både teoretisk og praktisk. Vi gratulerer Nils Olaf og ønsker han lykke til på veien videre til å bli UEFA B trener.

Amund Greger, Tommy Løveng og Nils Olaf Larsen på treningssamling hos Bodø/Glimt


Amund Greger skal delta på «drømmetreneren» i regi av Hålogaland Fotballkrets i samarbeid med Samfunnsløftet hos Sparebank1 Nord-Norge

Dette er for trenere som ønsker flere møteplasser og arenaer hvor dere kan lære mer om temaer som inngår i fotballfaget, og diskutere disse i et utviklingsorientert miljø. Foredragene og grunnlagene for diskusjon og refleksjon er viktige i dette konseptet. Foredragholdere er Ole Martin Årst (legende i norsk fotball), Magnus Johansson (ex IFK Gøteborg, Brann etc.), og Marius Thorp (ex profesjonell golfspiller), som alle vil bidra med ulike aktuelle og gode tema.

 

Amund Greger, trener for a-laget

Det er bra at Rolf, Nils Olaf og Amund ønsker å bidra for at Stokmarknes IL har godt skolerte personer i viktige roller. Dette er med på å utvikle klubben videre for å være godt rustet for å ta klubben videre inn i fremtiden. 

Comments